Választás ’24

Választás ’24
Az Örkényi Rendőrkapitány (Gutper László) felkérte az Örkényi Polgárőrséget, hogy támogassák a rendőr járőrök munkáját, és járuljanak hozzá az Európai Parlamenti választások és Önkormányzati választások zavartalan lebonyolításához.
A feladat komoly előkészületeket igényelt, hiszen a választási nap kiemelten fontos volt a szavazó lakosság biztonságérzetének növelése érdekében.
A Polgárőrök június 8-án este 19 órától másnap este 19 óráig folyamatosan jelen voltak az utcákon, gépkocsis járőrözéssel növelve a polgárőri jelenlétet.
Ez az intézkedés nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a szavazók, nyugodt körülmények között adhassák le voksaikat, és a közösség tagjai biztonságban érezhessék magukat a választások alatt.
Az összefogás eredményesnek bizonyult, mivel a választási időszak alatt nem történt semmilyen rendkívűli esemény.
Az Örkényi Rendőrkapitányság és a Polgárőrség közös munkájának köszönhetően a választások rendbontás nélkül zajlottak le.
Külön köszönet illeti azokat a Polgárőröket, akik áldozatos munkájukkal részt vettek ebben az együttműködésben, és hozzájárultak ahhoz, hogy a 2024-es EP és önkormányzati választások zavartalanul, eseménymentesen történjen.
Az ő kitartó és elkötelezett munkájuk nélkül nem valósulhatott volna meg ilyen sikeresen a választások biztosítása.
A Kapitány Úr köszönetét fejezte ki az összes Polgárőrnek, akik részt vettek ebben a közös akcióban.
Így a közös erőfeszítéseknek köszönhetően a két szervezet közötti együttműködés nem csak biztonságot nyújtott, hanem példát is mutatott arra, hogyan lehet hatékonyan egyesíteni erőinket a közösség szolgálatában.